Over het merk Olight

Olight is een Chinese fabrikant van zaklampen. Het bedrijf bestaat sinds 2006 en is in eerste instantie bekend geworden door hoogwaardige outdoor zaklampen te maken voor de Europese markt. Hierna is het merk zich ook gaan toeleggen op het ontwerpen en produceren van tactische zaklampen. Deze zaklampen worden nu wereldwijd door overheden gekocht en gebruikt. Gelukkig brengen ze deze lampen ook beschikbaar op de particuliere markt.

Naar de Olight website

Innovatief

De hoofddoelstelling van Olight is om voor iedereen de beste zaklamp voor de juiste klus te maken. Daarom is men continue in beweging en dagelijks bezig met het ontwerpen van nieuwe modellen het verbeteren van bestaande modellen. Steeds weer worden de beste en de nieuwste Amerikaanse leds gebruik. Hierdoor wordt de lichtopbrengst telkens weer hoger en de gebruiksduur langer.

Niet alleen de elektronica is innovatief maar ook de gebruikte materialen. Zo zij de lenzen en reflectors zeer efficiënt. Ook de behuizing zijn bijzonder. Deze zijn zonder uitzondering gemaakt van hoogwaardig en lichtgewicht aluminium dat voldoet aan militaire eisen ( Mil-Specs). Alle zaklampen zijn waterdicht volgens de IPX6 norm, IPX7 norm en IPX8 norm.

Kwaliteit

Over de kwaliteit hoef je je geen zorgen te maken. De productie vindt plaats in China maar alle producten voldoen aan de hoge internationale kwaliteitseisen. Uiteraard zijn alle producten voorzien van een CE-keurmerk. Ook zijn alle producten getest volgens de strenge ANSI/NEMA FL1-2009 STANDARDS.

Groei

Op dit moment maakt het merk een zeer grote groei door. Olight is nu een nieuwe fabriek aan het maken om aan de grote vraag te kunnen blijven voldoen. Deze fabriek biedt plaats aan meer dan 2000 werknemers.

MVO

Niet alleen de zaklampen zijn goed, ook de werkomstandigheden voor de werknemers zijn zeer goed te noemen. Daarnaast is Olight hoofdsponsor van een verslavingscentrum voor Veteranen.

Garantie

Olight geeft 5 jaar garantie op alle zaklampen en 2 jaar garantie op hoofdlampen. Op accu’s en batterijen zit één jaar garantie. Op draagtasjes en clips zit geen garantie. Deze worden gratis verstrekt bij aankoop.